Nieuwe schimmelbestrijders voor aardappels toegelaten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft twee nieuwe schimmelbestrijdingsmiddelen toegelaten voor de aardappelteelt. Het gaat om de fungicide Polygrandon WP en Polygrandon TTP.

Nieuwe+schimmelbestrijders+voor+aardappels+toegelaten
© Koos van der Spek

Het Ctgb besluit verder om de toelating van de middelen Granprotec, Fresco en Pergado V uit te breiden. Bij opslag van tarwe mag nu ook Granprotec worden gebruikt. Ook mag het worden toegepast tegen grauwe grijsmot in alle granen in opslag of beschermd voor opslag.

De herbicide Fresco mag vanaf nu worden ingezet in tagetes en de onbedekte teelt van pioenroos. De toelating van de fungicide Pergado V wordt uitgebreid voor de teelt van verschillende gewassen, onder andere in bollen en diverse sierteelten.


• Lees ook: Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Voor de schimmelbestrijder Revystar vervalt de restrictie van het gebruik in grondwaterbeschermingsgebieden. Dit middel wordt in de graanteelt toegepast. Roundup Optima+ en Pertus zijn niet meer toegelaten door het Ctgb. Er zijn data vastgesteld tot wanneer oude voorraden nog verkocht en gebruikt mogen worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer