Ctgb laat drie middelen toe en trekt veel middelen in

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten. Tegelijk zijn meer dan dertig middelen ingetrokken.

Ctgb+laat+drie+middelen+toe+en+trekt+veel+middelen+in
© Han Reindsen

Renitar is een onkruidbestrijdingsmiddel dat is toegelaten in de in de teelt van wintergraan, met uitzondering van spelt en kanariezaad, en zomergraan, met uitzondering van rogge en haver. Ook Glotron 700 SC is een onkruidbestrijdingsmiddel. Dit middel is toegelaten in de teelt van suikerbieten.

Velifer is door het Ctgb toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel. Telers mogen het middel gebruiken in de bedekte teelt van aardbeien, vruchtgroenten van Cucurbitaceae (eetbare en niet-eetbare schil), vruchtgroenten van Solanaceae, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten.


Uitbreiding

De groeiregulatoren Ethrel A en Azethyl en de schimmelbestrijdingsmiddelen Taegro en Polyversum hebben van het Ctgb een uitbreiding gekregen. Bij de ingetrokken middelen gaat het vooral om de werkzame stoffen mancozeb, cymoxanil en valifenalaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer