Biologisch varkenshouder Sterken heeft mooiste modderpoel

De verkiezing van de Mooiste Modderpoel is dit jaar gewonnen door biologisch varkenshouder Lauwrens Sterken uit het Overijsselse Ommen. Ruim 3.400 mensen brachten hun stem uit voor de verkiezing die jaarlijks door Wakker Dier wordt georganiseerd.

Biologisch+varkenshouder+Sterken+heeft+mooiste+modderpoel
© Wakker Dier

Voor alweer de zeventiende editie van de Mooiste Modderpoel-verkiezing van Wakker Dier waren de biologische boeren Sterken en Jop van Toor uit het Brabantse Macharen in de race. Volgens woordvoerder Anne Hilhorst van Wakker Dier laten beide boeren zien hoe ze dieren een goed leven kunnen geven met een mooie modderpoel en een prima boterham verdienen.

Wakker Dier wil dat alle varkens in Nederland toegang hebben tot een modderbad en vraagt hiervoor jaarlijks aandacht. Volgens de organisatie zijn modderpoelen cruciaal voor varkens. 'Rollen in de modder is belangrijk natuurlijk gedrag', stelt Hilhorst.

'Het is een sociale aangelegenheid en goed voor het lijf. De modder helpt tegen parasieten en voorkomt zonnebrand. En niet onbelangrijk: een duik in de modderpoel werkt verkoelend. Omdat varkens niet kunnen zweten, is een modderbad hun voornaamste manier om af te koelen', weet Hilhorst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer