Hubers: 'Alle kip in Nederlands schap voldoet aan extra eisen'

Wakker Dier stelt dat twee derde van de kip in de Nederlandse supermarkt niet onder een keurmerk valt. Voorzitter Eric Hubers van vakgroep Pluimveehouderij LTO/NOP ziet dat anders. Alle kip voldoet minimaal aan de extra eisen van de Kip van Morgen.

Hubers%3A+%27Alle+kip+in+Nederlands+schap+voldoet+aan+extra+eisen%27
© Nieuwe Oogst

Volgens het onderzoek van Wakker Dier, op basis van steekproeven in de Nederlandse supermarkten, valt 34 procent van het kipaanbod onder het Beter Leven Keurmerk. Dat is dan 29 procent met één ster Beter Leven, 1 procent heeft twee sterren en 4 procent heeft drie sterren of is biologisch. Supermarkt Deen scoort in de ogen van Wakker Dier het beste met 55 procent Beter Leven en Jumbo het laagste met 19 procent.

Hier tegenover staat dat de kip in de Nederlandse supermarkt allemaal valt onder de extra eisen van de Kip van Morgen. Daarbij hebben de diverse supermarkten hun eigen label, waarbij de eisen vaak nog een stapje verder gaan dan de eisen van de Kip van Morgen.


'Het is niet aan Wakker Dier om de norm te bepalen', vindt Hubers. 'Dat kan de goed geïnformeerde burger/consument zelf. Daarbij scoort de Kip van Morgen op gebied van duurzaam gebruik van grondstoffen doorgaans het beste.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer