Middelenverkoop Syngenta stijgt 20 procent

De gewasbeschermingsmiddelenverkoop van Syngenta steeg in de eerste helft van 2021 met 20 procent naar een totale som van 6,8 miljard dollar, zo'n 5,7 miljard euro. Dat heeft het Zwitserse concern donderdag bekendgemaakt.

Middelenverkoop+Syngenta+stijgt+20+procent
© Nieuwe Oogst

De verkoop in Europa, Afrika en het Midden-Oosten steeg met 12 procent, in Noord-Amerika met 16 procent en in Zuid-Amerika met 36 procent. In Azië, exclusief China, kwam de groei uit op 23 procent. De verkooptoename van middelen in China is in de eerste zes maanden van dit jaar uitgekomen op 35 procent.De totale omzet in China, met onder andere gewasbeschermingsmiddelen, zaden en digitale producten, bedroeg in de eerste helft van dit jaar 4,2 miljard dollar, wat overeenkomt met een stijging van 47 procent. Het concern zegt steeds meer voet aan land te krijgen in China, onder andere als het gaat om teeltondersteuning met geavanceerde technologie. De zadenverkoop in China nam ook een vlucht en verdrievoudigde.


Aziatische afzet

De verkoopwaarde van zaden klom met 19 procent naar het niveau van 2 miljard dollar. De groei in Europa, Afrika en het Midden-Oosten bedroeg 14 procent, die in Noord-Amerika 1 procent en in Zuid-Amerika verwezenlijkte het bedrijf een toename van 10 procent. De Aziatische afzet, exclusief China, ontwikkelde zich met 15 procent.


Het groeicijfer voor groentezaden is 15 procent ten opzichte van de eerste helft van 2020; die van bloemenzaden 27 procent. De totale omzet van Syngenta lag in januari tot en met juni op 14,4 miljard dollar, ofwel 24 procent boven het niveau van 2020. Het concern meldt verder dat de verkoop van biologische middelen en producten een stijging laat zien van 27 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer