Overname hulpstoffen SURfaPLUS door Syngenta

De producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden Syngenta is sinds 15 januari de nieuwe toelatingshouder van de door SURfaPLUS geïntroduceerde hulpstoffen.

Overname+hulpstoffen+SURfaPLUS+door+Syngenta
© Han Reindsen

Vanaf 2004 heeft SURfaPLUS distributeurs en telers laten zien dat toevoeging van een hulpstof de werkzaamheid van een gewasbeschermingsmiddel aanzienlijk kan verbeteren. Afhankelijk van de toepassing kan dat leiden tot een lagere frequentie van de behandelingen en/of een lagere dosering.

De door SURfaPLUS geïntroduceerde hulpstoffen Atplus UCL 1007, Elasto G5 en sinds 2018 Assist M36 als opvolger van de Hasten zijn voor velen bekende namen geworden. Door continu nieuwe middelhulpstofcombinaties te onderzoeken en te promoten via demodagen en bijeenkomsten heeft SURfaPLUS een mooie positie verworven.


Efficiënt middelengebruik

Het toenemende gebruik van de producten heeft SURfaPLUS doen besluiten om het productportfolio over te doen aan Syngenta. Het streven van Syngenta naar een efficiënt middelengebruik, de kracht met betrekking tot registratie en promotie en het internationale karakter passen goed bij de verdere uitgroei van de huidige en nieuwe producten van SURfaPLUS.

Als gevolg van deze overname gaat Syngenta de hulpstoffen Assist M36, Atplus UCL 1007 en Elasto G5 verkopen. De producten zijn een mooie aanvulling op het Syngenta-productportfolio in gewasbescherming en is in lijn met Syngenta's strategie om telers aanvullende keuzes van producten en technologieën te bieden om effectief en duurzaam voor hun gewassen te zorgen.

Onderzoek en ontwikkeling
SURfaPLUS gaat zich nu nog meer richten op onderzoek naar en ontwikkeling van hulpstoffen. Ook geeft SURfaPLUS trainingen over de toepassing van hulpstoffen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer