Syngenta neemt Italiaanse producent groene middelen over

Syngenta investeert in de overname van de Italiaanse fabrikant Valagro. Dit maakte de gewasbeschermingsfabrikant dinsdag 6 oktober bekend.

Syngenta+neemt+Italiaanse+producent+groene+middelen+over
© Haijo Dodde

Valagro is al veertig jaar producent van onder meer biologische gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten. Het bedrijf heeft een jaaromzet van bijna 150 miljoen dollar en is sterk vertegenwoordigd in zowel Europa als Noord-Amerika. Met bovendien een groeiend marktaandeel in Azië en Zuid-Amerika. De jaarlijkse omzetgroei is gemiddeld 10 procent.

De Italiaanse producent met de hoofdvestiging in Atessa heeft zevenhonderd medewerkers. Wereldwijd beschikt de onderneming over dertien vestigingen en acht productielocaties. Syngenta doet geen mededelingen over de financiële voorwaarden die zijn verbonden aan deze transactie. Wel blijft Valagro als een onafhankelijk merk actief in de markt voor groene gewasbescherming.In een reactie zegt algemeen directeur Erik Frywald van de Syngenta-groep dat het concern verwacht dat de markt voor biologische gewasbeschermingsproducten de komende vijf jaar gaat verdubbelen. 'Deze overname onderstreept onze ambities om ook in dit segment mee te groeien tot een van de grootste spelers op de wereldmarkt.'

Namens Valagro zegt directeur Giuseppe Natale dat de nauwe samenwerking met Syngenta mogelijkheden biedt om snel verder te groeien. 'We kunnen gebruikmaken van de wereldwijde infrastructuur en aansluiten op de ambities van Syngenta. Het biedt veel mogelijkheden voor ons om een bijdrage te leveren aan de verdere verduurzaming van de landbouw.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer