Syngenta wil biofungicide Taegro breder inzetten

Naast aardbeien en glasgroenten heeft toelatingshouder Syngenta bij het Ctgb aanvraag gedaan voor etiketuitbreiding van het biofungicide Taegro naar akkerbouwgewassen, de fruitteelt en de sierteelt.

Syngenta+wil+biofungicide+Taegro+breder+inzetten
© Globe Plant

Gewasspecialist Caroline van den Hoek van Syngenta verwacht dat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) nog deze maand met de uitbreidingstoelating komt. Dat meldde ze woensdagavond tijdens een Syngenta-webinar. Van den Hoek gaf daar aan dat Taegro een bacteriepreparaat is met een brede werking op een grote reeks plantenschimmels. Die varieert van botrytis, alternaria tot bremia en phytophthora in ook een groot aantal gewassen.

De werking van Taegro is drieledig, legt Van den Hoek uit. 'Na toediening is er op het gewas in eerste instantie de competitie tussen de schimmels en het bacteriepreparaat om voedsel en de vestigingsplaats. Verder hebben de metabolieten van Taegro ook een fungicidewerking en versterkt het product tot slot de natuurlijke afweer van de behandelde planten.'


Valse meeldauw in paprika

Met Taegro zijn volgens Syngenta al veel positieve ervaringen opgedaan in glasgroenten en aardbeien. Als voorbeeld noemt Van den Hoek onder meer de bestrijding van valse meeldauw in paprika. 'Het is belangrijk voor een effectieve werking dat Taegro preventief wordt ingezet en dat een behandeling een aantal keren wordt herhaald.'

Van den Hoek vertelt dat Taegro inmiddels ook Skal-gecertificeerd is en dus gebruikt mag worden door biotelers. 'Het biofungicide is heel goed te combineren met andere groene middelen en vormt bovendien geen bedreiging voor de biologische roofvijanden in de gewassen.' Taegro is een spuitpoeder en in gesloten verpakking tot drie jaar houdbaar.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer