Syngenta+gaat+kunstmatige+intelligentie+toepassen+bij+innovaties
Nieuws
© Haijo Dodde

Syngenta gaat kunstmatige intelligentie toepassen bij innovaties

Gewasbeschermingsfabrikant Syngenta Crop Protection gaat langjarig samenwerken met Insilico Medicine. Dit bedrijf houdt zich bezig met de toepassing van kunstmatige intelligentie.

Syngenta wil de samenwerking benutten om de innovatie van duurzame oplossingen voor de gewasbescherming te versnellen. Insilico Medicine is gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe moleculen met specifieke eigenschappen. Daarvoor wordt software gebruikt die werkt op basis van kunstmatige intelligentie.

Insilico Medicine is gevestigd in Hong Kong. Het bedrijf heeft zijn sporen de afgelopen jaren al verdiend in de farmaceutische industrie. Sinds de oprichting in 2014 zijn voor innovaties op naam van Insilico Medicine meer dan 25 patenten aangevraagd.


Nieuwe generatie producten

Samen met Insilico Medicine hoopt Syngenta sneller te komen tot een nieuwe generatie producten die landbouwers helpt om hun gewassen gezond te houden. De focus ligt daarbij niet alleen op de bestrijding van ziekten, plagen en onkruiden, maar ook op de verduurzaming van de landbouw en het terugdringen van de milieubelasting in de gewasteelten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer