Boeren met trekkers bij rechtbank Amsterdam

Bij de rechtbank in Amsterdam zijn maandagmiddag negen trekkers gearriveerd met boeren die boos zijn over de antizuivelcampagne van Dier&Recht. Bij de rechtbank dient een kort geding waar Agractie onmiddellijke stopzetting van de campagne eist.

Boeren+met+trekkers+bij+rechtbank+Amsterdam
© ANP

'We staan hier met negen trekkers uit de regio. Het zijn alleen mensen uit de regio, omdat we niet te veel overlast willen veroorzaken', zegt een van de actievoerders. 'Maar we willen wel dit kort geding kracht bijzetten en laten zien dat we niet aan dierenmishandeling doen. Er is een hetze tegen boeren aan de gang en die moet stoppen.'

Agractie noemt de campagne van Dier&Recht 'stuitend en shockerend' en vindt dat sprake is van smaad en laster. De aanwezige boeren kunnen het kort geding in de rechtbank vanwege coronamaatregelen niet bijwonen. Ze blijven in de buurt van de rechtbank om hun ongenoegen over de campagne te uiten.


In het kort geding eist Agractie dat Dier&Recht stopt met de campagne en eisen de boeren ook een inhoudelijke rectificatie van de beweringen dat de consumptie van zuivel dierenleed zou veroorzaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer