Agractie wint kort geding tegen Dier&Recht

Agractie heeft vanmiddag een kort geding gewonnen tegen Dier&Recht. De dierenactivisten moeten een deel van hun campagne tegen de zuivel per direct stoppen. Agractie reageert verheugd. Overigens mogen twee van de drie posters blijven hangen.

Agractie+wint+kort+geding+tegen+Dier%26amp%3BRecht
© Pixabay

De uitspraak van de rechter betekent dat Dier&Recht binnen 48 uur alle billboards moet verwijderen waarbij een kalf in een kruiwagen is afgebeeld, en binnen 4 uur de daarbij horende uitingen over deze campagne op haar website moet wissen. Mocht dit niet gebeuren, dan staat er een dwangsom van 5000 euro per dag. Daarbij is Dier&Recht veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.Kalf in kruiwagen

De uiting gaat over een kalf in een kruiwagen, waarbij staat: 'Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed'. De rechter vond dat Dier&Recht onvoldoende kon onderbouwen dat het weghalen van het kalf bij de koe leidt tot ernstig dierenleed. Volgens Frederieke Schouten van Dier&Recht is het voor de rechter aannemelijk dat het beter is voor het kalf wanneer het langer bij de koe blijft, de rechter ziet dit niet als ernstig dierenleed.


Voorzitter Bart Kemp van Agractie reageert verheugd. Hij had op deze uitspraak gehoopt: 'Dit heeft mogelijk een duidelijke precedentwerking.Het is nooit eerder vertoond. Het betekent dat dierenhouders onterecht aan de schandpaal worden genageld.'


Dolk in het hart

Volgens Kemp was de campagne, waarin werd gesuggereerd dat zuivel kalverleed betekent, deze campagne een dolk in het hart voor duizenden dierhouders.

Frederieke Schouten reageert teleurgesteld. Dier&Recht overweegt een hoger beroep.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer