Cargill start onderzoek naar cacaobonen in verticaal teeltsysteem

Het Amerikaanse agro-industriebedrijf Cargill gaat samen met AeroFarms, een onderneming in verticale landbouw, onderzoek doen naar de teelt van cacaobonen in een volledig gecontroleerde omgeving.

Cargill+start+onderzoek+naar+cacaobonen+in+verticaal+teeltsysteem
© Aerofarms

De partijen hopen door de samenwerking een duurzamere cacaosector op te bouwen. Cargill en AeroFarms gaan de komende jaren experimenteren met verschillende technologieën, om de optimale omstandigheden voor de groei van cacaobomen te identificeren. Aeroponics, hydroponics, licht, CO2- en watervoorziening, bemesting, benodigde plantruimte en het snoeien zullen in een verticaal teeltsysteem worden getest.

De onderzoekers verwachten dat de bevindingen nieuwe inzichten opleveren, zoals snellere boomgroei en hogere opbrengsten, versnelde ontwikkeling van rassen met verbeterde resistentie tegen plagen en ziekten en verbeterde smaak en kleur van de cacaoboon. De resultaten zullen helpen om de toekomstige aanvoer van cacaobonen veilig te stellen in het licht van klimaatverandering.

Het eerste verkennende werk is al begonnen op het hoofdkantoor van AeroFarms in Newark, New Jersey. Binnenkort wordt het onderzoek uitgebreid naar de onderzoekslocatie in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten, die naar verwachting begin 2022 zal worden geopend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer