Picnic verkoopt verticaal geteelde groenten en kruiden

Online supermarkt Picnic start een pilot met de levering van verticaal geteelde verse groenten en kruiden van PlantLab.

Picnic+verkoopt+verticaal+geteelde+groenten+en+kruiden
© Picnic

De groenten worden lokaal geproduceerd in een verticaal teeltsysteem onder ledlicht zoals dat is ontwikkeld door het technologische bedrijf PlantLab. Dit gebeurt zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen en met een fractie van het water dat normaal gesproken nodig is. Door de lokale teelt is de weg naar de consument extreem kort.


De groenten en kruiden worden onder het label Plant Paradise vanuit de kweeklocatie in het voormalige IBM-gebouw aan de rand van Amsterdam rechtstreeks geleverd aan het distributiecentrum van Picnic in Diemen. De vers geteelde producten zijn beschikbaar voor de meer dan honderdduizend huishoudens die door de online supermarkt worden beleverd.


Duurzaam voedsel voor iedereen

Volgens Picnic wordt met deze pilot een belangrijke stap gezet in het voor iedereen beschikbaar maken van duurzaam voedsel. Klanten hebben in eerste instantie de keuze uit een aantal verse kruiden, van basilicumplantjes in pot tot hersluitbaar verpakte munttakjes. Later volgen groenten als snacktomaatjes en sla.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer