Delphy lanceert Team Vertical Farming met onderzoekscellen

Delphy heeft besloten om een gespecialiseerd team voor vertical farming op te zetten. Het team speelt in op de grote kennisvraag die ontstaat bij hightech klimaatcellen.

Delphy+lanceert+Team+Vertical+Farming+met+onderzoekscellen
© Delphy

Vertical farming neemt internationaal in omvang toe en professionaliseert snel. Daarmee ontstaat een groeiende vraag naar teeltkennis in specifieke teeltomstandigheden. Delphy komt daarom met een team voor vertical farming.

Het team houdt zich bezig met de grote behoefte aan kennis die ontstaat bij het volledig indoor en daglichtloos telen van gewassen. Door de volledige afwezigheid van natuurlijke factoren die in conventionele teelten de productie bepalen, moet bekende teeltkennis voor vertical farms aangepast en deels opnieuw worden ontwikkeld.


Praktische toepassing

Met het Team Vertical Farming wil Delphy de brugfunctie vervullen tussen fundamenteel onderzoek in vertical farming en de praktische toepassing in commerciële vertical farms. Het Team Vertical Farming focust op het ontwikkelen en implementeren van teeltkennis die gericht is op het optimaliseren van de groei en productie in commerciële vertical farms.

Deze vraag ontstaat omdat enerzijds vertical farming een nieuwe manier van telen is en anderzijds omdat er bij opschaling van R&D-formaat (Research and Development) naar commercieel formaat schaaleffecten optreden die het een-op-een vertalen van resultaten uit fundamenteel onderzoek naar een commerciële toepassing lastig maken.


Ontwikkelen teeltkennis

Voor de ontwikkeling van deze teeltkennis investeert Delphy in de aanschaf van nieuwe hightech onderzoekscellen in het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. Er wordt een grote klimaatcel gebouwd voor het volledig indoor telen van hoog opgaande gewassen zoals tomaat en een multi-layer cel met vier lagen voor de teelt van lagere gewassen zoals leafy greens of jong plantmateriaal.

Een belangrijk criterium bij de aanschaf van de onderzoekscellen was het type techniek in de modules en het effect van deze techniek op de kwaliteit en schaalbaarheid van de resultaten. De nadruk lag hierbij op luchtbehandeling en homogeniteit van de luchtstroom.


Klimaatmodules

Na een langdurige en zorgvuldige afweging heeft Delphy gekozen voor de technologie van Infinite Acres, omdat het ontwerp en de techniek van hun klimaatmodules de gestelde eisen het best benaderde. Infinite Acres is gespecialiseerd in het opzetten en runnen van grootschalige indoor farms waar voedsel wordt gekweekt onder volledig gecontroleerde omstandigheden.

Lisanne Meulendijks gaat vanuit het Delphy Team Vertical Farming de kennisontwikkeling met behulp van de klimaatcellen leiden. De focus zal initieel liggen op het monitoren en optimaliseren van het microklimaat en het inzicht verkrijgen in het transpiratie proces.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer