Fiscus+legt+paardenhandelaren+naheffing+van+100+miljoen+op
Nieuws
© Jacob Melissen

Fiscus legt paardenhandelaren naheffing van 100 miljoen op

Onderzoek van de Belastingdienst naar gesjoemel met de handel in elitepaarden heeft 100 miljoen euro aan naheffingen en boetes opgeleverd. Een woordvoerder van de fiscus bevestigt berichtgeving in het AD daarover.

Het AD berichtte over de markt van exclusieve spring- en dressuurpaarden, waarin tientallen miljoenen euro's aan belasting wordt ontlopen. Vele tientallen dossiers werden de afgelopen tijd onderzocht. Naar verluidt gaat het om zo'n vijf jaar aan onderzoek.

De handel in paarden is een lucratieve business. In Europa gaat er een slordige 100 miljard euro in om en die markt is groeiende. In 2017 kondigde de Belgische fiscus, in samenwerking met de Nederlandse Belastingdienst, aan de 'jacht op fraude met elitepaarden' te openen.


Buiten de boeken

In de sector zou ruimte voor gesjoemel zijn omdat het lastig is de waarde van een elitepaard precies vast te stellen. Daarnaast zouden er veel onderhandse deals worden gesloten waarbij overnamebedragen buiten de boeken worden gehouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer