Wereldvoedselprijzen opnieuw gedaald

De wereldvoedselprijzen zijn in juli voor de tweede achtereenvolgende maand enkele procenten gedaald, vooral door lagere prijzen voor granen, plantaardige oliën en zuivelproducten. De voedselpakketindex van de FAO zakte in juli naar 123 punten, vanaf 124,6 een maand eerder.

Wereldvoedselprijzen+opnieuw+gedaald
© Twan Wiermans

Ondanks deze twee maanden van dalingen liggen de wereldvoedselprijzen nog altijd ruim 30 procent hoger dan een jaar geleden, meldt het VN-bureau voor voedsel en landbouw.

De graanprijsindex van de FAO is in juli met 3 procent gedaald, vooral door een verlaging van de maisprijzen met 6 procent. De maisprijzen staan onder druk van verbeterde Argentijnse en Amerikaanse voorspellingen en geannuleerde Chinese importorders.


Tarweprijzen

De tarweprijzen stegen met 1,8 procent tot hun hoogste punt sinds half 2014, gestimuleerd door zorgen over de aanhoudende droogte in de Verenigde Staten, zware regenval in Europa en lager dan verwachte opbrengsten in Rusland.


De vleesindex binnen de FAO-voedselmeter was over het algemeen licht hoger. De pluimveeprijzen stegen het sterkst als gevolg van de sterke import in Oost-Azië, terwijl de varkensvleesprijzen daalden onder invloed van een daling van de Chinese invoer, aldus de FAO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer