Nederlandse topambtenaar naar hoge FAO-functie

De Nederlandse topambtenaar Hans Hoogeveen is in Rome gekozen tot voorzitter van de FAO Raad. De FAO is de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Nederlandse+topambtenaar+naar+hoge+FAO%2Dfunctie
© ANP

Hoogeveen is sinds 2016 de permanente Nederlandse vertegenwoordiger bij de VN-instellingen die in Rome gevestigd zijn: FAO, WFP en Ifad. Daarvoor was hij in Den Haag werkzaam in diverse functies bij de ministeries van LNV en EZK. Zo was hij onder meer de hoogste ambtenaar op landbouw, als directeur-generaal Agro en Natuur. Binnen de FAO heeft hij verschillende voorzitterschappen vervuld.De benoeming geldt voor twee jaar, met de mogelijkheid van eenmalige verlenging met nog eens twee jaar. De FAO Raad is het belangrijkste uitvoerende en adviserende orgaan van de wereldwijde voedselorganisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer