Nederlandse+topambtenaar+naar+hoge+FAO%2Dfunctie
Nieuws
© ANP

Nederlandse topambtenaar naar hoge FAO-functie

De Nederlandse topambtenaar Hans Hoogeveen is in Rome gekozen tot voorzitter van de FAO Raad. De FAO is de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Hoogeveen is sinds 2016 de permanente Nederlandse vertegenwoordiger bij de VN-instellingen die in Rome gevestigd zijn: FAO, WFP en Ifad. Daarvoor was hij in Den Haag werkzaam in diverse functies bij de ministeries van LNV en EZK. Zo was hij onder meer de hoogste ambtenaar op landbouw, als directeur-generaal Agro en Natuur. Binnen de FAO heeft hij verschillende voorzitterschappen vervuld.De benoeming geldt voor twee jaar, met de mogelijkheid van eenmalige verlenging met nog eens twee jaar. De FAO Raad is het belangrijkste uitvoerende en adviserende orgaan van de wereldwijde voedselorganisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  10 %
 • Zondag
  12° / 6°
  10 %
Meer weer