Eurazië vreest komst Afrikaanse sprinkhanen

Landen in Eurazië vrezen de verdere verspreiding van Afrikaanse sprinkhanen. Volgens wereldvoedselorganisatie FAO worden ook buiten Afrika miljoenen hectare landbouwgrond bedreigd.

Eurazi%C3%AB+vreest+komst+Afrikaanse+sprinkhanen
© Pixabay

Om te voorkomen dat de sprinkhanenplaag zich vanuit Ethiopië, Kenia, Zuid-Soedan en Oeganda verder verspreidt, heeft Rusland de FAO 8,2 miljoen euro geschonken voor bestrijdingsprojecten. Volgens de VN-organisatie steunden verscheidene andere donorlanden de campagne met in totaal 184 miljoen euro vanaf de start in Oost-Afrika.


Volgens het Russische ministerie van Landbouw wordt in dat land 590.000 hectare bedreigd door de sprinkhanenplaag. Kazachstan verwacht dat de insectenplagen zich verspreiden naar ruim 640.000 hectare. Ondertussen vreest Oezbekistan dat de sprinkhanen een bedreiging kunnen vormen voor de gewassen op ongeveer 600.000 hectare. Tadzjikistan schat het schadegebied op 115.000 hectare. Ook in de voedselrijke regio's in het noorden van China rukken de sprinkhanen steeds verder op.

Een jaar geleden is een overeenkomst getekend voor een vervolgproject ter bestrijding van sprinkhanen in Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Turkmenistan en Oezbekistan. Het project heeft een looptijd van vijf jaar, meldde de FAO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer