Minder overslag van agribulk in Rotterdam

De overslag van agribulk in de haven van Rotterdam is in de eerste helft van het jaar met 8,9 procent gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar. In totaal is 4,5 miljoen ton aan agrarische producten overgeslagen.

Minder+overslag+van+agribulk+in+Rotterdam
© Peter Smit

Vorig jaar lag de overslag van granen, oliezaden en veevoeders op een hoog peil ondanks de coronacrisis. De onzekerheid over mogelijke verstoringen in de aanvoer van voedingsmiddelen leidde er destijds toe dat handelaren en importeurs eerst veel agribulk inkochten, meldt het Havenbedrijf Rotterdam. Maar vanaf oktober vorig jaar is de overslag afgenomen omdat er in de loop van het jaar grote voorraden waren opgebouwd, onder andere van soja en mais. Daarmee is de daling ingezet.

De aanvoer van agribulk bedroeg 4,1 miljoen ton, een afname van 8,3 procent. De afvoer kwam uit op 436.000 ton, wat een daling van 14,1 procent betekende ten opzichte van vorig jaar.


Groei over de hele linie

Het Havenbedrijf Rotterdam noteerde als geheel wel groei. In de eerste zes maanden van 2021 bedroeg de overslag in de haven van Rotterdam 231,6 miljoen ton, een toename van 5,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het eerste halfjaar steeg vooral de aan- en afvoer van ijzererts, kolen en containers.

De financiële resultaten van het havenbedrijf waren goed. De omzet van het havenbedrijf nam toe met met 7,5 procent tot 387,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 16,4 procent naar 174,9 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer