Droogte westen Verenigde Staten bedreigt soja- en maisoogst

Door aanhoudende droogte in het noordwesten van de Verenigde Staten dreigt de eerder voorspelde recordoogst van mais en soja uit te blijven.

Droogte+westen+Verenigde+Staten+bedreigt+soja%2D+en+maisoogst
© Nieuwe Oogst

Belangrijke landbouwgebieden in de Verenigde Staten (VS) worden al twee maanden getroffen door droogte, van de Northern Plains, de Rocky Mountain-staten en Texas tot Californië en Oregon. Dat is bijna de helft van het akkerareaal van de VS.


In North Dakota en in South Dakota, waar veel tarwe wordt verbouwd, zaaiden boeren dit jaar enkele miljoenen hectaren meer sojabonen. Daar is wereldwijd momenteel veel vraag naar. Gemiddeld verbouwen deze twee staten 7,5 procent van de mais en 10 procent van de sojabonen in het land. Als deze oogst mislukt, betekent dat een slechte opbrengst op nationale schaal.


Op een na grootste oogst

Onder normale weersomstandigheden zouden de Amerikaanse oogsten van mais en sojabonen dit jaar de op een na grootste ooit moeten worden. Het plantseizoen is pas net begonnen, dus is er nog kans op betere weersomstandigheden en herstel van de gewassen.

De zomermaanden zijn meestal het moment van de waarheid voor mais en sojabonen. Het Amerikaanse landbouwministerie USDA zal vanaf aanstaande maandag sojabonen toevoegen aan haar wekelijkse Crop Progress-rapport (oogstvoorspellingen).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer