Mientje 10 is de ideale grasmaaier

Mientje 10 heeft een speciale status op melkvee- en recreatiebedrijf Koeielaar in het Brabantse Uden. Het 15-jarige dier is niet alleen de perfecte knuffelkoe voor de gasten op het erf, ze is ook de ideale grasmaaier voor kleine percelen.

Melkveehouder Geert van den Biggelaar liep als jongetje met Mientje 10 als kalfje aan een touw rond de boerderij. De koe werd erg aanhankelijk. Na drie lactaties stopte haar melkproductie en wilde vader Jan van den Biggelaar de koe inladen voor het slachthuis. Maar zoon Geert kon nog geen afstand van haar nemen. Deze situatie herhaalde zich enkele keren, waarna Van den Biggelaar maar besloot dat Mientje 10 op de boerderij mocht blijven.

Nu wordt de oude koe vrijwel dagelijks geknuffeld door de gasten van Koeielaar. En ze is volgens Geert van den Biggelaar ook nog steeds nuttig op de boerderij. 'Momenteel graast ze in de boomgaard. En we hebben op ons land ook routes in het kader van wandelen over boerenland. Die stukken moeten we kort houden. Dan is Mientje 10 de ideale grasmaaier.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer