Trotse Jonge Boeren lanceren campagne 'Bijbaan bij de boer'

Laurens Traas had vakkenvuller kunnen worden, maar hij koos voor een baan in de varkenshouderij. Met de nieuwe campagne 'Bijbaan bij de boer' wil de stichting Trotse Jonge Boeren jongeren enthousiast maken voor een bijbaan in de agrarische sector. 'Deze beestjes zijn toch geweldig', glundert Traas als hij een biggetje vast heeft.

'Het is heel mooi om in de agrarische sector te werken. Daarnaast zijn wij constant bezig met het verbeteren van het imago. En met deze campagne kun je daar van jongs af aan mee beginnen', zegt voorzitter Corrie van Leerzem van Trotse Jonge Boeren. Traas: 'Ik zocht werk en via via ben ik hier beland. Ik mocht een dagje meelopen en sindsdien heeft het werk me te pakken en werk ik hier.'

De stichting Trotse Jonge Boeren zet zich in om te laten zien waarom het werk in de agrarische sector zo mooi en belangrijk is. Van Leerzem groeide ook op als stadsmeisje, maar door haar keuze voor de HAS belandde ze in de varkenshouderij. 'Laurens komt net als ik niet uit de agrarische sector, maar hij pakt het heel goed op en laat zien dat hij heel graag wil werken.' Traas: 'Vanaf het moment dat ze geboren worden zie je ze gewoon opgroeien tot ze een paar jaar oud zijn, dat vind ik het mooiste om te zien.'

Als boeren een vakantiehulp zoeken, kunnen ze daarvoor een speciaal gemaakt bord aanschaffen via trotsejongeboeren.nl. Daarmee ondersteunen ze meteen deze campagne. Van Leerzem: 'Jongeren kunnen zo een mooi zakcentje verdienen en daarnaast kunnen we het werk voor de boer verlichten. Boeren werken zeven dagen in de week en mogen dan ook weleens met de benen hoog. Anderzijds is het ook om een stukje boerenverstand terug bij de burger krijgen.' En dat werkt ziet Traas ook. 'Mijn vrienden hebben nu een heel ander beeld van de boerderij. Dat het ook heel leuk en lief kan zijn', zegt hij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer