Goed tweede kwartaal 2021 bij Veiling Rhein-Maas

De Duitse bloemenveiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen kan terugkijken op een bevredigend tweede kwartaal van 2021. In totaal werd in het eerste halfjaar van 2021 een productomzet van 266 miljoen euro gerealiseerd, een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar.

Goed+tweede+kwartaal+2021+bij+Veiling+Rhein%2DMaas
© Veiling Rhein-Maas

Zowel de verkoop aan de veilingklok, met inbegrip van klokvoorverkoop en kopen op afstand, alsook de webshop en klokservice behaalden positieve resultaten.

De fysieke klok in de afmijnzaal blijft het hart van de veiling. Maar tegelijkertijd ontwikkelen ook de digitale verkoopkanalen van de marktplaats zich positief. Zo neemt het aandeel van kopen op afstand aan de totale omzet van de veiling duidelijk verder toe en behaalde de klokvoorverkoop in het tweede kwartaal van 2021 een productomzet van bijna 15 miljoen euro.


• Lees ook: Veiling Rhein-Maas beleeft succesvolle Moederdag

Ook de webshop van Veiling Rhein-Maas wordt steeds meer gebruikt door klanten en aanvoerders en wordt voortdurend verder geoptimaliseerd. Naast de digitale verkoopkanalen heeft de klokservice een duidelijke stijging van de productverkoop bewerkstelligd.


Populaire producten

De verkoop van indoorproducten, vooral bloeiende kamerplanten, phalaenopsis en arrangementen, verliep goed. Ook de verkoop van alle outdoorproducten verliep uitzonderlijk goed als gevolg van de optimale weersomstandigheden. Of het nu ging om vaste planten, boomkwekerijproducten, perkplanten of terrasplanten, naar alle producten was er voortdurend veel vraag.

Ook bij de snijbloemen noteerde Veiling Rhein-Maas een aanzienlijke omzetgroei dankzij een aanhoudend grote vraag en tegelijkertijd hoge prijzen. Alle voorjaarsproducten verkochten via alle afzetkanalen goed.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer