Omzet Veiling Rhein-Maas klimt 11 procent

De omzet van Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen is vorig jaar met bijna 11 procent gestegen.

Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+klimt+11+procent
© Veiling Rhein-Maas

Onder aan de streep stond er bij de joint venture van Landgard en Royal FloraHolland aan het eind van het jaar een bedrag van 387 miljoen euro. Door de coronapandemie hebben klanten veel meer gebruikgemaakt van de digitale verkoopkanalen van de marktplaats, meldt Veiling Rhein-Maas.

Om meer klanten in de gelegenheid te stellen op afstand in te kopen, heeft de veiling begin april de capaciteit voor kopen-op-afstand (KOA) flink uitgebreid. Wel was de fysieke veilingklok nog steeds het belangrijkste verkoopkanaal in 2020. Hier werd een 8 procent hogere productomzet behaald dan in 2019.


Het aandeel van KOA op de totale veilingomzet is vorig jaar uitgekomen op bijna 37 procent. In 2019 was dit nog ongeveer 30 procent. Daarnaast heeft klokvoorverkoop in 2020 een recordomzet van 27 miljoen euro behaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer