Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+13+procent+hoger+dan+vorig+jaar
Nieuws
© Veiling Rhein-Maas

Omzet Veiling Rhein-Maas 13 procent hoger dan vorig jaar

Veiling Rhein-Maas heeft in de eerste drie kwartalen van het jaar een omzet geboekt die 13 procent hoger is dan die van vorig jaar. De stijging is mede te danken aan een goed derde kwartaal.

'In juli was de vraag naar snijbloemen en potplanten zeer goed in vergelijking met het jaar ervoor', meldt een woordvoerder van de veiling in het Duitse Straelen-Herongen. Dat was vooral het gevolg van goede weersomstandigheden en consumenten die vanwege corona niet op pad gingen.

Augustus was een magere maand vanwege zware regen- en onweersbuien in de regio van Straelen-Herongen. Maar de handel trok weer aan in september. Volgens de veiling blijft de bloemenverkoop achter bij vorig jaar door een kleinere import. Tuinplanten zijn daarentegen zeer gevraagd. 'Sinds eind augustus is er een grote vraag naar herfstproducten', signaleert de veiling.


Het kopen op afstand (KOA) en de klokvoorverkoop ontwikkelen zich positief bij Veiling Rhein-Maas. Eind september 2020 was het aandeel van KOA in de totale omzet ruim 36 procent. Klokvoorverkoop vestigde een record in de eerste negen maanden van 2020. De veiling behaalde in 2019 een omzet van 350 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer