Omzet+Veiling+Rhein%2DMaas+klimt+met+10+procent
Nieuws
© Rhein-Maas

Omzet Veiling Rhein-Maas klimt met 10 procent

Veiling Rhein-Maas in het Duitse Straelen-Herongen heeft in de eerste helft van dit jaar een productomzet behaald die 10 procent hoger is dan in de eerste helft van 2019.

Volgens een woordvoerder van de joint venture van Royal FloraHolland en Landgard is de stijging te danken aan goede prijzen voor snijbloemen en planten. Dat was vooral het geval in het tweede kwartaal van dit jaar.


'Eind maart waren de marktomstandigheden nog onzeker, omdat verschillende klanten hun zaken nog steeds niet konden openen vanwege nationale of regionale beperkingen rond corona. Er was een tijdelijk gebrek aan luchtvrachtcapaciteit voor geïmporteerde snijbloemen, wat de beschikbare hoeveelheden beïnvloedde. De marktsituatie herstelde zich in kleine stappen vanaf kalenderweek 14, waardoor we met een positieve verkoop rond Pasen in het tweede kwartaal van 2020 konden starten', meldt de veiling.


Kopen-op-afstand

Ook de verkoop rond Moederdag verliep goed. De optimale weersomstandigheden hebben ook bijgedragen aan de positieve ontwikkeling, laat Veiling Rhein-Maas verder weten. De veiling heeft de capaciteit van kopen-op-afstand aan het begin van het tweede kwartaal met 25 procent uitgebreid. Veel klanten hebben omwille van corona van deze mogelijkheid gebruikgemaakt.

Rhein-Maas heeft in 2019 een omzet bereikt van 350 miljoen euro. Traditioneel is de fysieke klok het belangrijkste verkoopkanaal op de marktplaats in Straelen-Herongen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer