Zomerganzentellling in provincie Utrecht

De Faunabeheereenheid (FBE) Utrecht roept boeren op om mee te werken aan de zomerganzentelling op zaterdag 17 juli. De LTO Noord-afdelingen in de provincie hebben daarover hun leden ingelicht.

Zomerganzentellling+in+provincie+Utrecht
© Eigen Foto

De FBE benadrukt het belang van de telling, ook ter versterking van het gemeenschappelijk belang om aan een verantwoord populatiebeheer bij te dragen. LTO stimuleert haar leden om contact op te nemen met de jagers in hun werkgebied en gezamenlijk het veld in te gaan.

De resultaten van de telling zijn van cruciaal belang voor het overeind houden van ontheffingen in de rechtbank en dus de mogelijkheden om adequaat schade te voorkomen, aldus LTO Noord. Verder attendeert de FBE de tellers op het belang van het apart registeren en markeren op de landkaart van groepen groter dan vijftig ganzen, ongeacht de soortensamenstelling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer