Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) verlaat politiek

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) neemt ontslag uit het demissionaire kabinet omdat zij een nieuwe baan heeft. De D66-bewindsvrouw stapt per 19 juli op, heeft het Kabinet van de Koning vrijdag laten weten.

Staatssecretaris+Stientje+van+Veldhoven+%28D66%29+verlaat+politiek
© Dirk Hol

Van Veldhoven begint per 1 september aan haar nieuwe functie. Ze wordt vicepresident/directeur Europa voor het World Resources Institute. Er wordt een opvolger voor haar gezocht binnen D66. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt de taken van Van Veldhoven voorlopig over.


Klimaat en energie

Voordat Van Veldhoven in het kabinet kwam, maakte zij vanaf 2010 deel uit van de Tweede Kamerfractie van D66. Zij had daar onder meer klimaat en energie in haar portefeuille. Bij de verkiezingen van 2017 stond zij op de tweede plek van de kandidatenlijst van de partij.D66-partijleider Sigrid Kaag bedankt Van Veldhoven op Twitter. 'Na jaren van stilstand is dit kabinet begonnen met een stevige klimaataanpak. Dat is voor een belangrijk deel haar verdienste.'

Van Veldhovens eerste baan was assistent in het Europees Parlement. Sinds het begin van deze eeuw werkte ze afwisselend op ministeries in Den Haag en in Brussel, bij de Europese Commissie en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer