Staatssecretaris+Stientje+van+Veldhoven+%28D66%29+verlaat+politiek
Nieuws
© Dirk Hol

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) verlaat politiek

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) neemt ontslag uit het demissionaire kabinet omdat zij een nieuwe baan heeft. De D66-bewindsvrouw stapt per 19 juli op, heeft het Kabinet van de Koning vrijdag laten weten.

Van Veldhoven begint per 1 september aan haar nieuwe functie. Ze wordt vicepresident/directeur Europa voor het World Resources Institute. Er wordt een opvolger voor haar gezocht binnen D66. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) neemt de taken van Van Veldhoven voorlopig over.


Klimaat en energie

Voordat Van Veldhoven in het kabinet kwam, maakte zij vanaf 2010 deel uit van de Tweede Kamerfractie van D66. Zij had daar onder meer klimaat en energie in haar portefeuille. Bij de verkiezingen van 2017 stond zij op de tweede plek van de kandidatenlijst van de partij.D66-partijleider Sigrid Kaag bedankt Van Veldhoven op Twitter. 'Na jaren van stilstand is dit kabinet begonnen met een stevige klimaataanpak. Dat is voor een belangrijk deel haar verdienste.'

Van Veldhovens eerste baan was assistent in het Europees Parlement. Sinds het begin van deze eeuw werkte ze afwisselend op ministeries in Den Haag en in Brussel, bij de Europese Commissie en de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  10° / 7°
  50 %
Meer weer