Gewasbescherming en buren, punt van zorg

'In extreme situaties zien we zelfs negatieve reacties', zegt Joris Baecke van LTO Plantgezondheid. Om die reden is LTO Nederland campagne 'Goede Buur' gestart. 'Informatie delen met de omgeving over het hoe en waarom we gewasbeschermingsmiddelen toepassen, kan het verschil al maken.'

De campagne is er niet op gericht om je gelijk te halen, maar om begrip te krijgen. 'Mensen staan soms te kijken als je gewasbeschermingsmiddelen toepast. Dan kan het soms helpen om even van de spuitmachine af te stappen en je verhaal te doen. Soms is het helemaal geen gewasbeschermingsmiddel, maar een meststof waar je mee rijdt. Misschien kun je wel laten zien waarom je spuit als er schimmels op de planten zitten.'

Als uitgangspunt voor de campagne wordt de flyer 'Gewasbescherming en omwonenden' gebruikt. Deze wordt ruim verspreid onder leden. 'Als er een basis is van vertrouwen, dan zijn er ook minder zorgen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer