Europol onderschept circa 1.200 ton illegale middelen

Europol heeft tijdens een internationale actie circa 1.200 ton illegale middelen met een waarde van ruim 80 miljoen euro onderschept. Het betrof een samenwerking tussen rechtshandhavingsinstanties uit 35 landen.

Europol+onderschept+circa+1%2E200+ton+illegale+middelen
© Han Reindsen

De actie vond plaats tussen 13 januari en 25 april en was onderdeel van de zesde editie van operatie Silver Axe.

Het misbruik in de handel in illegale middelen varieerde van het verhandelen van namaakproducten of verkeerd geëtiketteerde producten tot de illegale invoer van verboden stoffen. De operatie resulteerde in twaalf arrestaties in Italië en Spanje. Van de 1.200 ton gevonden illegale middelen werd 100 ton namaak bestrijdingsmiddelen in beslag genomen. 82 ton bestrijdingsmiddelen wordt nog verder onderzocht.


Veel landen betrokken

Betrokken landen waren Australië, België, Brazilië, Bulgarije, Colombia, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Frankrijk, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

De inspanningen van de betrokken partijen hebben geleid tot de inbeslagname van in totaal 3.771 ton illegale pesticiden tijdens de afgelopen zes Silver Axe-operaties.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer