Boeren staan stil bij aanslag Peter R. de Vries

Boeren die woensdag actievoeren op vijf plaatsen in het land, zullen ook stilstaan bij de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Farmers Defence Force laat weten bij aanvang van de protesten een minuut stilte te houden 'uit respect en medeleven'. Dat gebeurt bij alle vier de regionale protesten die de actiegroep organiseert, laat bestuurslid Sieta van Keimpema weten.

Boeren+staan+stil+bij+aanslag+Peter+R%2E+de+Vries
© DIRK HOL

Ook Agractie, dat het protest op het Malieveld in Den Haag organiseert, laat weten mee te leven met De Vries en zijn familie. 'We gaan er een moment bij stilstaan', aldus Bart Kemp van de actiegroep. Agractie benadrukt dat het protest volgens programma doorgaat. 'We verwachten duizenden deelnemers aan de actie, die reeds onderweg zijn', aldus de organisatie.

De Vries ligt zwaargewond in het ziekenhuis nadat hij dinsdagavond werd neergeschoten in Amsterdam. Agractie noemde het direct een 'vreselijke gebeurtenis'.

Boeren protesteren tegen het stikstofbeleid van de overheid en voorstellen om boeren uit te kopen in gebieden als het Groene Hart en de Gelderse Vallei. Ze zijn onder meer fel tegen gedwongen verkoop van boerenbedrijven, een van de opties die een volgend kabinet heeft om de stikstofuitstoot door de sector terug te dringen.


• Bekijk wat er nog meer verscheen over de boerenprotesten op nieuweoogst.nl/boerenprotest

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer