Picnic kiest voor Beter Leven-kip

Onlinesupermarkt Picnic kiest voor kippenvlees met tenminste één ster van het Beter Leven-keurmerk. Dit geldt uiterlijk 1 januari 2023 voor alle kippenvlees. Het is daarmee de zesde retailketen die voor Beter Leven-kip kiest, meldt Wakker Dier.

Picnic+kiest+voor+Beter+Leven%2Dkip
© jumbo

Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Plus en Aldi gingen Picnic voor in de keuze voor Beter Leven. Met de stap van Picnic wint de kip met Beter Leven-ster terrein. Michiel Nooteboom, category manager meat & bread van Picnic: 'Eerder introduceerden we al kipballetjes met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk uit onze eigen boerderij. Dit is weer een nieuwe stap voor Picnic in dierenwelzijn.'

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer