Pluimveebedrijf Beek in Barnveld bouwt voor drie sterren

Twee nieuwe pluimveestallen van Liza en René en Liza Beek in het Gelderse Barneveld moeten in mei klaar zijn. In de stallen is extra aandacht voor dierenwelzijn en brandveiligheid. Ze voldoen aan het drie sterren Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Pluimveebedrijf+Beek+in+Barnveld+bouwt+voor+drie+sterren
© Vidiphoto

De stallen hebben een ruime met lichtplaten overdekte wintergarten. Daaromheen komt een bosrand voor de buitenuitloop. Als de hennen tijdens een vogelgriepperiode niet naar de bosrand kunnen, hebben ze in de wintergarten veel extra ruimte en lopen ze geen risico op besmetting. Half mei komen de eerste van de veertigduizend hennen op het bedrijf aan.

De daken zijn voorzien van duizend zonnepanelen, waarmee het bedrijf zichzelf volledig van stroom kan voorzien.


Brand door blikseminslag

Vorig jaar april was er al een nieuwe pluimveestal klaar op het bedrijf van de familie Beek. De hennen zaten net in de nieuwe en bestaande stal, toen in juni het noodlot toesloeg. Door blikseminslag in de warmtewisselaar die tussen de twee stallen in stond, ontstond er brand die vervolgens beide stallen in werd gezogen.

'De stallen zijn herbouwd en in overleg met verzekeraar Univé nog brandveiliger gemaakt dan ze al waren', vertelt Liza Beek. 'We hebben nu bijvoorbeeld twee afzonderlijke warmtewisselaars, zodat nooit meer beide stallen kunnen worden getroffen door blikseminslag. Bovendien komen er bliksemafleiders.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer