Jumbo volledig over op Beter Leven-kip

Jumbo wil in 2023 volledig overstappen op scharrelkip met het Beter Leven-keurmerk. De supermarkt wil deze stap maken samen met de ondernemers die de Nieuwe Standaard Kip houden. Sinds 2014 liggen enkel kipproducten met dit keurmerk in de Jumbo-schappen.

Jumbo+volledig+over+op+Beter+Leven%2Dkip
© jumbo

De Nieuwe Standaard Kip is van een langzaamgroeiend ras dat langer leeft, minder zwaar wordt en over meer leefruimte beschikt. Daarnaast krijgt de kip natuurlijk daglicht, wat voor een natuurlijker dag- en nachtritme zorgt. Ook heeft het dier beschikking over afleidingsmateriaal.

Daarmee komt de Nieuwe Standaard Kip in de ogen van de supermarktketen al dicht bij 1 ster in het kader van het Beter Leven keurmerk. De volgende stap is daarmee ook te maken, stelt pluimveehouder Ruurd Abma, sinds het begin betrokken bij dit concept.


'Mooi vooruitzicht'

'Afgelopen jaren hebben we al veel bereikt met het vergroten van het welzijn voor onze kippen', stelt Abma. 'De extra stap die we nu zetten, zorgt onder meer voor nog meer leefruimte en toegang naar buiten. Samen met Jumbo bereiden we dit nu voor. Het is echt een mooi vooruitzicht dat we de leefomstandigheden van deze dieren verder kunnen verbeteren.'

Volgens Olaf de Boer, directeur Commercie van Jumbo, hebben alle voorgesneden kipvleeswaren van het Jumbo-huismerk sinds deze maand minimaal 1 ster Beter Leven. 'Inmiddels is bijna de helft van onze huismerkproducten waar kip in zit voorzien van het Beter Leven Keurmerk. Dit breiden we verder uit, zodat in 2023 alle huismerkproducten met kip zijn voorzien van dit keurmerk. Van verse scharrelkip tot tapas en conserven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer