Plus+zet+stap+naar+1+ster+Beter+Leven+voor+kippenvlees
Nieuws
© Michiel Elands

Plus zet stap naar 1 ster Beter Leven voor kippenvlees

Supermarktketen Plus is na Albert Heijn, Lidl en Jumbo de vierde supermarkt die voor het verse kippenvlees de stap naar minimaal 1 Ster Beter Leven zet.

Alle verse kip van Plus krijgt vanaf 2023 minimaal een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming, meldt Wakker Dier. Daarmee komt het totale marktaandeel hiervan op 74 procent. Om die omschakeling voor Plus, Jumbo, Lidl en Albert Heijn mogelijk te maken, gaan veel vleeskuikenbedrijven hun stallen verbouwen. Een overdekte buitenuitloop is bijvoorbeeld verplicht. De traag groeiende vleeskuikens met een Beter Leven-ster krijgen hiermee meer ruimte en daglicht.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer