Ook+Aldi+over+op+Beter+Leven%2Dkippenvlees
Nieuws
© jumbo

Ook Aldi over op Beter Leven-kippenvlees

Aldi biedt vanaf 2023 alleen nog verse kippenvleesproducten aan die tenminste 1 ster Beter Leven hebben. De supermarktketen voegt zich daarmee bij Albert Heijn, Lidl, Jumbo en Plus, die al eerder beloofden zich te houden aan deze kwalificatie van de Dierenbescherming.

Kippen met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen.

'We zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met de leveranciers het dierenwelzijnsniveau te verhogen', zegt een woordvoerder van Aldi. 'Het hele eierassortiment is al voorzien van het keurmerk. Samen met onze leveranciers en pluimveehouders werken we zorgvuldig aan een plan om deze verdere verbetering in het welzijn van de kippen te realiseren.'


Wakker Dier bedankt de vijf supermarktketens in een radiospotje. Het is volgens de dierenwelzijnsorganisatie tegelijkertijd een oproep aan andere supermarkten om niet achter te blijven en ook de overstap te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer