Obstakelbeveiliging+Lemken+zwenkt+ook+zijdelings
Nieuws
© Lemken

Obstakelbeveiliging Lemken zwenkt ook zijdelings

Lemken heeft een nieuwe obstakelbeveiliging ontworpen voor de Juwel-, Diamant- en Titan-ploegen. De scharen kunnen ook zijdelings bewegen.

Optistone, de obstakelbeveiliging van de scharen, is een gesloten systeem dat gebruik maakt van sterke halmplaten. De ploegscharen kunnen bij een obstakel zoals een steen in de grond maximaal 37 centimeter omhoog bewegen. Door een speciaal ontworpen draaibeugel kunnen de scharen tegelijk ook 20 centimeter naar beide zijden bewegen om het obstakel te ontwijken.

De uitbreekkrachten zijn via hydrauliek traploos vanuit de trekker in te stellen. Mochten de scharen toch achter zware obstakels als rotsplaten of dikke wortels blijven hangen, dan beschermen twee afgesteunde breekbouten de ploeg tegen beschadiging.

De ploeglichamen zijn vast verbonden aan de balk met een driedimensionaal zwenklager in plaats van een vierpuntslager en kunnen niet losraken van de ploegbalk. Dit zwenklager is goed bereikbaar voor onderhoud.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer