Machinefabriek Steketee blijft groeien ondanks corona

Het Nederlandse bedrijf Steketee is ondanks de coronapandemie in 2020 blijven groeien. De omzet kwam 30 procent hoger uit dan in 2019 en de orderboeken voor het voorjaar van 2021 zijn goed gevuld.

Machinefabriek+Steketee+blijft+groeien+ondanks+corona
© Lemken

Machinefabriek Steketee in Stad aan 't Haringvliet maakt sinds 2018 deel uit van de Lemken-groep. Het Zuid-Hollandse bedrijf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar onkruidbestrijdingsoplossingen.

Managing director Iljan Schouten van Steketee is positief. 'De trend naar duurzame onkruidbestrijding is niet te stoppen. Er is veel vraag naar cameragestuurde schoffelmachines, toepassingen voor plaatsspecifiek spuiten met minder gewasbeschermingsmiddelen en gewasverzorgingsmachines voor ruggenteelten.'

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen, hebben Steketee en Lemken gezamenlijk de processen en productie in Stad aan 't Haringvliet geoptimaliseerd. Er wordt een extra assemblagelijn opgezet, waardoor de productiecapaciteit toeneemt en de doorlooptijden korter worden.


Twee productielijnen

Met de introductie van de twee productlijnen Professional en Individual is het voorbereiden van offertes en het afhandelen van orders sterk vereenvoudigd. De Professional-lijn omvat gemakkelijk te configureren schoffelmachines voor klassieke rijgewassen en rijafstanden.

'Met de Individual-lijn bieden wij een breed scala aan opties, afgestemd op de wensen van individuele klanten. Hier is een duidelijke tendens te herkennen in de vraag naar een hoge capaciteit door grotere werkbreedten en hogere rijsnelheden. We bieden zeer hoge precisie dankzij de IC-Light-camerabesturing', legt Schouten uit. 'Steketee heeft al ruim twintig jaar ervaring met cameragestuurde schoffels.'


Reserveonderdelen bestellen via webportaal

Op 'aftersalesgebied' is er het afgelopen jaar ook veel gebeurd. Via het Agroparts-webportaal is het nu mogelijk reserveonderdelen te bestellen en documentatie over onderdelen op te vragen. Zowel dealers als eindklanten kunnen hier bestellen. Alle gangbare onderdelen en slijtdelen zijn vanuit het centrale magazijn de volgende dag leverbaar.

'Zo zorgen we ervoor dat Steketee-machines overal ter wereld snel weer operationeel zijn', zegt Leonard Mol, hoofd verkoop bij Steketee. 'Naast onze bestaande markten in West-Europa zien we ook in Centraal- en Oost-Europese landen een fikse groei. Daar is steeds meer belangstelling voor mechanische onkruidbestrijding.'

Steketee zet hoog in op productontwikkeling. 'We zijn nu bezig met het ontwikkelen en testen van plantherkenningsmethoden op basis van kunstmatige intelligentie. Onze klanten moeten de eerste praktische toepassingen hiervan al in de nabije toekomst kunnen ervaren', zegt Schouten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  28° / 19°
  35 %
 • Dinsdag
  27° / 16°
  20 %
 • Woensdag
  26° / 18°
  70 %
Meer weer