Lemken realiseert in 2020 vrijwel gelijke omzet

Lemken heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een vrijwel gelijke omzet van 365 miljoen euro. Met name de zaaimachines en de schoffeltechniek waren in trek.

Lemken+realiseert+in+2020+vrijwel+gelijke+omzet
© Lemken

Met de uitfasering van de productie van veldspuiten en de verschoven focus van alle krachten op de productie van moderne precisieschoffeltechniek, heeft Lemken vorig jaar een duidelijke koers uitgezet. De eerste vruchten zijn al zichtbaar. Dochteronderneming Steketee kent een 30 procent hogere afzet.

Tot het aanbod van Steketee behoren individueel configureerbare schoffelmachines. Die maken dankzij cameragestuurde herkenning van individuele planten een zeer effectieve onkruidbestrijding mogelijk. De nieuwe kunstmeststrooiers bleken tevens een succes. Lemken biedt deze in veel modellen aan ter afstemming op de verschillende gebruiksomstandigheden.


Afzetmarkten

De afzet op de Duitse thuismarkt ligt op een constant hoog niveau, hoewel de buitenlandse activiteiten met een omzetaandeel van 77 procent domineren. De grootste afzetmarkten waren in 2020 Frankrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Het volume in de drie laatstgenoemde landen werd duidelijk vergroot.

Over het lopende boekjaar 2021 is het familiebedrijf gezien het aantal opdrachten zeer optimistisch. In het licht van de verwachte grote groei heeft Lemken voor de fabriek in Haren in de modernste montageprocessen geïnvesteerd. De vestiging is sinds begin dit jaar helemaal toegerust op de bouw van zaaitechniek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
 • Maandag
  22° / 15°
  60 %
Meer weer