Rabobank praat over zorgen voerkosten op online melkveewebinar

De zorgen van melkveehouders over de hoge voerkosten in die sector is één van de items die aan bod komt op een webinar voor melkveehouders op woensdag 9 juni. Ook komen de visie van de Rabobank op de melkveehouderij in 2030 en de innovaties in deze sector als belangrijke items aan bod.

Rabobank+praat+over+zorgen+voerkosten+op+online+melkveewebinar
© Twan Wiermans

Onder leiding van Carin van Huët, directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank, gaan ondernemers en specialisten van Rabobank tijdens dit webinar in op actuele ontwikkelingen in de zuivelmarkt. Danielle Duijndam en Richard Scheper, beiden zuivelanalist bij RaboResearch, geven een toelichting op de laatste ontwikkelingen in de zuivelmarkt.


Nog steeds onzekerheden

Melkveehouders maken zich wereldwijd zorgen over de stijgende kosten voor grondstoffen; kan de toenemende melkprijs de stijgende voerkosten blijven bijbenen? En hoe zijn de eerste maanden na de Brexit verlopen? Duijndam: ‘De zuivelmarkt kent momenteel nog evenveel onzekerheden als het vorige kwartaal. De versoepelingen van de foodservice komen geleidelijk op gang, maar de weersomstandigheden en de prijzen voor grondstoffen blijven een grote factor van invloed. ’

Tijdens het tweede deel van het webinar staat innovatie centraal. Aan de hand van aantal actuele innovaties wordt ingegaan op de vraag hoe de melkveehouder die succesvol in zijn of haar bedrijfsvoering kan toepassen. Tijdens het webinar geven melkveehouders Mathé van den Bosch uit Oudenbosch en Floran de Vries uit Stolwijk aan waarom zij investeren in innovaties op het gebied van emissiereductie, automatisering, innovatieve huisvesting en mestbewerking.

Samen met Zwier van de Vegte, manager van melkveeproefbedrijf De Marke in Hengelo, wordt besproken wat er op het gebied van management nodig is om dergelijke innovatieve investeringen succesvol in de dagelijkse bedrijfsvoering toe te passen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer