Europese+agrovoedingssector+eist+effectstudie+boer%2Dtot%2Dbord
Nieuws
© Han Reindsen

Europese agrovoedingssector eist effectstudie boer-tot-bord

Dertien Europese organisaties in de agrovoedingssector hebben bij de Europese Commissie aangedrongen op een volledige effectbeoordeling van de boer-tot-bordstrategie in relatie tot het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, voordat de wet wordt gewijzigd.

De coalitie van organisaties zegt dat ze de ambitie van de boer-tot-bordstrategie steunt, maar ze roept de uitvoerende macht van de Europese Unie wel op om een uitgebreide beoordeling uit te voeren van de economische, sociale en milieueffecten van de doelstellingen voor de Europese landbouw.


De dertien partijen, waaronder Copa-Cogeca, Freshfel en Cibe benadrukken ook dat de voorgestelde doelen wetenschappelijk onderbouwd, technisch haalbaar en economisch duurzaam zijn.

Diverse partijen vragen al langer om een effectbeoordeling van de plannen. Farm Europe, een Europese denktank, stelt dat deze beoordeling er wel is, maar door de commissie wordt aangehouden omdat de uitkomsten negatief zijn.

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
 • Woensdag
  18° / 15°
  60 %
Meer weer