VVD'er Jan Klink beëdigd als Tweede Kamerlid

Jan Klink is woensdag door Kamervoorzitter Vera Bergkamp beëdigd als Kamerlid voor de VVD. Hij vervangt zijn collega en demissionair minister van Economische Zaken Bas van 't Wout, die met ziekteverlof is.

VVD%27er+Jan+Klink+be%C3%ABdigd+als+Tweede+Kamerlid
© René Eijsink

Loosdrechter Jan Klink (36) stond nummer 35 op de kandidatenlijst van de VVD. Hij was wethouder in het Noord-Hollandse Wijdemeren en vertrok om Kamerlid te worden. Bij de verkiezingen van 17 maart haalde de VVD 34 zetels, zodat hij nipt zijn zetel misliep. Het nieuwe Kamerlid gaat zich onder meer bezighouden met Internationale handel en Ontwikkelingssamenwerking.Voor de verkiezingen gaf hij aan de portefeuille landbouw te ambiëren, gezien zijn wortels op een Groninger melkveehouderij. Na een studie Landbouweconomie in Wageningen werkte hij op de ministeries van LNV en Economische Zaken. Klink was verder wethouder economische zaken. Hij was dit jaar voor het eerst verkiesbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer