VVD-Kamerlid Yesilgöz is beoogde nieuwe staatssecretaris EZK

De VVD schuift Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius (43) naar voren als nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Dat bevestigen ingewijden na berichten van diverse media. Zij krijgt klimaat en energie in haar portefeuille, een beleidsterrein waar zij eerder in de Tweede Kamer al het woord over voerde.

VVD%2DKamerlid+Yesilg%C3%B6z+is+beoogde+nieuwe+staatssecretaris+EZK
© ANP

Eerder werd bekend dat Stef Blok de vervanger is van Bas van 't Wout als minister van Economische Zaken. Blok houdt zich bezig met het economische deel van de portefeuille. Van 't Wout is er zeker drie maanden uit met een burn-out. Yesilgöz neemt de portefeuille klimaat en energie van hem over. Ze wordt de tweede staatssecretaris op het departement, naast CDA'er Mona Keijzer.

Yesilgöz zit ruim vier jaar in de Tweede Kamer. Ze heeft zich, naast klimaat en energie, onder meer beziggehouden met buitenlandse zaken, justitie en veiligheid en defensie. Ze stond bij de recente verkiezingen op de vijfde plek van de VVD-kandidatenlijst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer