%27Zon+op+Dak+Drenthe%27+ondersteunt+bij+realisatie+zonnepanelen
Nieuws
© Jan Anninga

'Zon op Dak Drenthe' ondersteunt bij realisatie zonnepanelen

Agrarisch ondernemers in de gemeenten Tynaarlo, Noordenveld en Aa en Hunze die overwegen zonnepanelen te plaatsen op hun staldaken, kunnen gebruikmaken van 'Zon op Dak Drenthe'. Door middel van een quickscan en een energiescan wordt op bedrijfsniveau in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn.

Agrarische bedrijven hebben naast een relatief hoog energieverbruik veel ongebruikte ruimte op hun dak beschikbaar. Zonnepanelen dragen bij aan een verdienmodel. Met een terugverdientijd van vijf tot tien jaar zijn ze een rendabele investering. Zonnepanelen passen volgens LTO Noord goed bij een energieneutrale bedrijfsvoering en dragen bij aan een meer lokale energieproductie.

Agrarisch ondernemers die zonnepanelen op hun daken willen realiseren, kunnen zich aanmelden via de website van LTO Noord. Ondernemers die zich aanmelden, wordt een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan aangeboden. Deze scan maakt het inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is.


Terugverdientijd

De energiescan geeft ook inzicht in terugverdientijd en vormen van financiering, bijvoorbeeld de salderingsregeling of SDE++. Het is een verfijning van de quickscan, dus het bevat ook bedrijfsspecifieke gegevens zoals het energiegebruik van de energienota en de huidige aansluiting, de installatiegrootte wordt hierop geoptimaliseerd.

'Zon op Dak Drenthe' is een gezamenlijk initiatief van provincie Drenthe, gemeente Tynaarlo, gemeente Noordenveld, gemeente Aa en Hunze en LTO Noord. De 'Zon op Dak'-projecten zijn onderdeel van het LTO Noord-programma 'Duurzame Energie'. Binnen het programma 'Duurzame Energie' van LTO Noord wordt gewerkt aan grootschalige opwek van duurzame energie en besparing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer