Aardwarmteproject 'Polanen' haalt subsidie binnen

Het samenwerkingsverband Kansen voor West heeft subsidie toegekend aan aardwarmteproject Polanen. De realisatie van het aardwarmteproject betekent een CO2-besparing voor de Westlandse glastuinbouw, vergelijkbaar met het gasverbruik van 12.000 tot 16.000 huishoudens per jaar.

Aardwarmteproject+%27Polanen%27+haalt+subsidie+binnen
© Han Reindsen

'Het binnenhalen van deze subsidie is, na het verkrijgen van de de subsidie duurzame energie (SDE+), weer een mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van dit aardwarmteproject. Daar zijn we trots op', aldus het bestuur van Warmtecoöperatie Polanen.

Warmtecoöperatie Polanen bestaat uit circa vijftig glastuinbouwbedrijven uit Monster en omgeving, die gezamenlijk goed zijn voor bijna 20 megawatt. Zij beschikken over 165 hectare aan glas, gesitueerd in een driehoek vanaf de Madeweg in Monster tot aan de Julianaweg in 's-Gravenzande en de grote Achterweg in Naaldwijk.


Overstappen

Wanneer het aardwarmteproject 'Polanen' wordt gerealiseerd, zijn de glastuinders in staat om van aardgas over te stappen op een duurzame energiebron: aardwarmte. Daarnaast realiseren zij een groot warmtesysteem: Warmtesysteem Westland.

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier Randstadprovincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer