Leden FloraHolland uiten kritiek in extra ledenraadsvergadering

Leden van Royal FloraHolland vinden dat de directie en raad van commissarissen onvoldoende naar de signalen van kwekers en kopers hebben geluisterd. Dit blijkt uit discussies tijdens de ledenraadsvergadering van 20 mei.

Leden+FloraHolland+uiten+kritiek+in+extra+ledenraadsvergadering
© FloraHolland

Ledenraadslid Arnoud van der Knaap uitte openlijk kritiek op het functioneren van de directie en raad van commissarissen. 'Deze hele petitie was niet nodig geweest, als de directie en de raad van commissarissen de signalen vroegtijdig hadden opgepakt. We moeten hier lering uit trekken. Indirect moet deze petitie ervoor zorgen dat de ledenraad beter in zijn kracht komt. We zijn als ledenraad geen club van jaknikkers.'

Niet alleen het functioneren van de directie en de raad van commissarissen stond op de agenda. Ook de adviesrol van de ledenraad, de uitvoering van de strategie en digitale milieuregistratie en -certificering werden besproken. De ledenraadvergadering is onderdeel van de noodremprocedure.


Ruim 230 leden namen deel aan de vergadering. De initiatiefnemers van de petitie kozen ervoor om de vergadering online te volgen en waren niet aanwezig in de studio. Voorzitter Marcel van Tol van de ledenraad leidde de ledenraadsvergadering.


Goede gesprekken

'We hebben vanavond met z'n allen een goed gesprek gevoerd, als kwekers onder elkaar. Je ziet dat de betrokkenheid groot is. Onze eigen ondernemingen zijn heel verschillend en ons gezamenlijk bedrijf is volop aan het veranderen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Wat is de juiste aanpak om alle verschillende kwekers zo goed mogelijk vooruit te helpen? Wat mij betreft moeten we het tempo erin houden en tegelijkertijd zorgen dat iedereen mee kan doen. Daar ligt de grote uitdaging', meldt Van Tol.

Op 1 juli bespreekt de ledenraad tijdens de formele ledenraadsvergadering alle input die de afgelopen maanden is opgehaald en neemt een besluit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer