Overijsselse gebiedsdata stikstof openbaar

Provincie Overijssel heeft de data gepubliceerd die is verzameld als onderdeel van de analyse voor de provinciale Gebiedsgerichte Aanpak Stikstof (GGA). Mede op basis van deze data wordt de komende tijd bepaald hoe de Overijsselse GGA vorm krijgt.

Overijsselse+gebiedsdata+stikstof+openbaar
© Twan Wiermans

De komende tijd krijgen de provinciale politiek en gebiedspartijen verdere toelichting op de data over de zes Overijsselse gebieden. De data zijn afkomstig van meerdere organisaties, waaronder het RIVM, BIJ12 en de provincie zelf. Arcadis, RoyalHaskoning/DHV en Tauw hebben de database opgezet.

De data zijn het vertrekpunt om in de gebieden te bespreken hoe de vermindering van stikstofemissie kan worden aangepakt. Dit gebeurt vanuit Samen Werkt Beter, waarin vijftien Overijsselse partners in het landelijk gebied al jaren samenwerken.


Voldoende perspectief

Ben Haarman, bestuurder van LTO Noord regio Oost, kan inhoudelijk nog niets zeggen over de data. 'Wij krijgen volgende week met de namens LTO betrokken mensen een toelichting op de database. Daarna zullen we in overleg met lokale bestuurders verder spreken over de uitwerking. De vraag die dan centraal staat, is of wij voldoende perspectief zien om verder te kunnen gaan met het proces.'

Overigens is de database nog niet compleet. Zo komen er na de zomer stikstofanalyses van het Rijk beschikbaar, die vervolgens verwerkt worden in de database.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer