Britten willen ban op export levende dieren

Het Britse landbouwministerie Defra overweegt een verbod op de export van levende dieren die worden verkocht voor de slacht of om verder af te mesten.

Britten+willen+ban+op+export+levende+dieren
© Persbureau Noordoost

Defra kondigt in een actieplan nieuwe maatregelen aan voor verbetering van het dierenwelzijn. Naast het verbod op de export van levende dieren gaat het ministerie onder meer het gebruik van kooien voor het vervoer van leghennen en kratten voor varkenstransport nader onderzoeken.

Als onderbouwing voor het actieplan zegt het Britse landbouwministerie dat het vertrek uit de Europese Unie de mogelijkheid biedt om de standaarden rond dierenwelzijn naar een hoger niveau te tillen. Volgens landbouwminister George Eustice bewijzen de aangekondigde maatregelen dat het Verenigd Koninkrijk een land is van dierenliefhebbers en bovendien het eerste land dat ooit dierenrechten in de wet heeft laten opnemen.


Zorg over gelijk speelveld

In een reactie zegt voorzitter Minette Batters van landbouworganisatie National Farmers Union (NFU) dat ze bezorgd is over het gelijke speelveld voor de Britse veehouders. Ze wijst erop dat de Britse overheid in eigen land de lat weliswaar hoog legt, maar dat er geen zekerheid is dat dezelfde standaarden voor dierenwelzijn ook gaan gelden voor de import van dierlijke producten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  30 %
 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer