Aardappelproductie+in+Groot%2DBrittanni%C3%AB+4+procent+hoger
Nieuws
© Haijo Dodde

Aardappelproductie in Groot-Brittannië 4 procent hoger

De aardappelproductie in Groot-Brittannië is dit jaar met ruim 4 procent gestegen ten opzichte van vorig seizoen, meldt Potatopro.com.

De gemiddelde opbrengst in Groot-Brittannië wordt geschat op 46,3 ton per hectare, meer dan de 45,6 ton per hectare van vorig seizoen. Die opbrengsten zorgen ervoor dat de totale aardappelproductie wordt geschat op 5,37 miljoen ton. Een stijging van 4,1 procent ten opzichte van vorig seizoen.

De productie per hectare werd afgelopen groeiseizoen belemmerd door de hevige regenval tegen eind augustus en in oktober. Na een natte maand oktober kregen de telers te maken met moeilijke rooiomstandigheden. Vooral in het oosten en noordoosten van Engeland kregen ze met problemen te maken.


Lockdown

De lockdown-maatregelen in Europa hebben gevolgen voor de aardappelmarkten. Vooral verwerkers hebben de voorraden aardappelproducten zien stijgen als gevolg van de tragere vraag. De vraag naar verse aardappelen is sterker, vooral bij de detailhandel in de aanloop naar Kerstmis.

De uitrol van vaccinaties tegen Covid-19 biedt de aardappelsector in Groot-Brittannië hoop op een terugkeer naar een 'nieuw normaal' volgend jaar. De versoepeling van gefaseerde lockdown-maatregelen zou de vraag naar aardappelen kunnen herstellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer