Amerikaanse soja- en graanexport in gevaar door defecte brug

Door de sluiting van een brug over de Amerikaanse rivier Mississippi dreigt de graan- en soja-export van de VS deels stil te vallen.

Amerikaanse+soja%2D+en+graanexport+in+gevaar+door+defecte+brug
© ANP

Een brug over de autosnelweg I-40 op de grens tussen Tennessee en Arkansas vertoont scheuren, en is tijdelijk afgesloten. Er mogen ook geen schepen onderdoor. Er liggen er nu al enkele honderden duwbakken te wachten.

Bijna alle landbouw-export uit agrarische staten als Ohio, Illinois en Missouri wordt in duizenden duwbakken dagelijks over de Mississippi naar het zuiden getransporteerd, naar de overslaghavens in New Orleans aan de Golf van Mexico. Al dat transport moet daarom onder de I-40-brug door.


Onderbreking onwelkom

Volgens de Kustwacht liggen er sinds donderdagmiddag 44 transporten met in totaal 709 duwbakken in de rij. De breuk werd dinsdag ontdekt. Het valt nog te bezien wanneer het binnenvaartverkeer mag worden hervat, maar elke onderbreking van het transport over de Mississippi is zeer onwelkom voor de Amerikaanse landbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer